Albirea dentara

Sfaturi utile inainte si dupa albirea dentara

Dacă vă doriţi un zâmbet perfect şi v-aţi hotărât să apelaţi la metoda de albire dentară, trebuie să ştiţi că metoda în sine nu este suficientă. Înainte şi după albire trebuie respectate anumite reguli, pentru a vă menţine timp îndelungat strălucirea dinţilor dumneavoastră.

Primul pas înainte de toate este de a vă consulta cu medicul stomatolog. În nici un caz nu trebuie să apelaţi la diverse tratamente comerciale, fără un consult de specialitate. Doar medicul dumneavoastră vă poate dacă vi se potriveşte o astfel de manoperă. Albirea se amână în cazul în care există diverse probleme dentare care trebuie rezolvate înainte de această procedură. Trebuie să ştiţi totuşi că produsele de albire acţionează doar asupra smalţului dentar, iar ca urmare a acestei metode, obturaţiile vechi existente, vor trebui înlocuite şi adaptate noii dumneavoastră nuanţe.

Pentru a vă păstra zâmbetul strălucitor o îndelungată perioadă de timp, trebuie să respectaţi următoarele sfaturi:

  • După fiecare tratament de albire, următoarele 4 ore sunt critice, deoarece gelul de albire este încă activ în smalţul dentar; trebuie să consumaţi doar apă în acest timp;
  • odată făcut tratamentul de albire, este foarte importantă atenţia asupra igienei orale; periajul dentar trebuie făcut de cel puţin două ori pe zi, dimineaţa şi seara cu o pastă de dinţi cu efect de albire;
  • pe lângă periajul dentar, este foarte important să folosiţi şi aţa dentară, pentru a îndepărta bacteriile acumulate între dinţi şi de-a lungul gingiilor, loc în care o periuţă obişnuită de dinţi nu ajunge;
  • în următoarele 24-48 de ore, este foarte important să urmaţi aşa numita dietă albă, deoarece porii smalţului sunt încă deschişi, iar dinţii sunt mai vulnerabili la diverşi agenţi de pătare.

Dieta albă constă în evitarea băuturilor care conţin coloranţi: apă tonică, limonadă, lapte degresat, ceai, cafea, băuturi acidulate, suc de portocale, vin roşu, vin alb, bere; şi a următoarelor alimente: pâine, morcov, fasole, porumb dulce, broccoli, sfeclă roşie, ciuperci, roşii, salată roşie, unt/margarină. Băuturile permise sunt: apa plată/minerală, vodca, rom, gin. Alimentele permise sunt: carnea de pui/curcan, carnea de peşte, orez alb, paste albe, sosuri albe, conopidă, brânză, cartofi fără coajă. De asemenea este foarte important de evitat consumul de dulciuri, iar în schimb puteţi consuma banane. Este recomandat să evitaţi fumatul sau cel puţin să reduceţi frecvenţa acestuia.

Urmând aceasta dietă şi respectând toate indicaţiile medicului dentist şi a altor proceduri de întreţinere după albirea dentară, vă veţi asigura un zâmbet mai alb pentru o perioadă mai îndelungată de timp.